En pluttis..


SeMeSteR!!!

Äntligen Semester!!

Få se vad man hinner med i år,sku juh vilja fa ner till Skåne och min tös där,hon slavar som sjutton på båtarna..
sku oxå vilja fa iväg till Finland och säga hej till släkten där..
sen sku jag juh behöva få iordning kring huset och tomten..ser mina jordgubbsplantor titta klent fram från mellan allt ogräs.
Det har juh varit så himla skönt och kunna skylla på att jag jobbar och har därför inte tid,även om jag egentligen faktiskt tycker att det kan vara avkopplande och rensa bland buskar och rabatter.

I Lördags var jag på logdans i Korpikylä,usch vad fint Pia hade gjort det och Barons,från Skellefteå som spelade var riktigt,riktigt bra. Självklart bevakade jag evenemanget för haparanda.cc fick en massa skojsiga bilder för "vimmelbilder".

Valparna är en härlig syn,"Darris" har blivit lite modigare och vågar komma nästan hela vägen uppför trappan för att hälsa när man går ut,dom andra valparna springer i trapporna och tokränner runt på verandan och leker med Emelie och Sissela. måste putta in en bild på dom.
 
Tjingeling!!

Mygg,vilket påhitt!!!

Hej och Hå!! Mulen söndag,ungarna ville till varje pris och bada på Mattisstranden och efter många om och men så åkte vi iväg... Motvilligt satte jag mig i bilen och körde iväg...mycket motvilligt,visste juh att det sku krylla av blodsugande flygfän där! Läste i en bok om ett "naturligt" myggmedel,tiamin som finns i B vitaminer och hur det skulle avskräcka myggen,ett par tabletter om dan så...hörda idag på badstrande av en annan myggutsatt mamma att Tiamin oxå öka aptiten...hmm....tur det finns att köpa icke fettbildande myggifter på ICA så som Slim "Off" eller kanske Ultralight "Raid"..höhö.. Våra mysiga fina rara valpar blir bara större och större även om det inte går särskilt fort..vi har "Darris" ,en liten gosse som verkar vara hur feg som helst,rädd för allt. Vi har tösen, "Slickis" som älskar att kela. Vi har "Morris",en tjej som morrar och tappert försöker skälla och sätta den övriga kullen på plats. Sist men inte mindre än dom andra små skräpen så har vi "Nyfis", fullständigt orädd och nyfiken på allt,e oxå han som är på rymmen och älskar att utforska på tomten. Dom e så ljuva och fina allihopa!! ää..nu ska jag ta mina kliande, myggbitna ben och skutta iväg och göra nåt annat. En liten Eira kanske? "Lyckan består i olyckor som undvikits" och kanske en liten en till.. "Takt är att veta hur långt man kan gå utan att man gått för långt." Tjingeling! Psst: vet int varför hela min blogg blev ihopapackad..kanske för att det sku ta mindra plats och därmed ge lägre transportkostnader...

En i högen.. :)


En sån plutt!!


En snorig liten raring...


Sissela på sin hoj!


Så otroligt, himla, ruggigt, gullig.....en av 4 valpar.