Oj vad det händer saker, mest hela tiden!!

Okej Okej Okej,jag har köpt en Ford till...jooo..jag vet!!!
Fast "fina blå" o jag var överens om att vi inte gillar Ford så har jag ändå släpat en till sån till gården.Linda ville bli kvitt sin vita.

Men sen tänkte jag att eftersom "fina blå" nu e död o kanske inte bryr sig så mycket och jag behöver en bil o köra till jobb med (Volvon räknas inte,den har ingen stereo)så kan det kanske inte göra nåt ifall jag tillfälligt äger en Ford..bara ett litet skruttelidutt tag.
Sen när jag hittat den Merca jag verkligen vill ha så kan Joppe få den här av mig,min ford är i alla fall nyare än hans fordfan.

Usch vad det blåser idag,undrar om man vågar köra till jobbet idag,vet juh inte ifall Forden orkar ta sig fram i motvind.
Kör mot Haparanda o hamnar i Övertorneå..Mjoo..det där tål o grubbla över.

Jahapp så har man varit både i Erkheikki och Svanstein och uppträtt med teatergruppen.
Helgen gick så fort så jag hant inte ens lägga till med några divaliteter.
På väg till Erkheikki så stannade vi till vid en vägkrog jag puttade in lite slantar i en spelautomat och har ingen aning om hur jag gjorde men tydligen så vann jag,jag hade en massa "krediter" men jag hade ingen susning om hur jag sku få ut mina krediter i slantar.
Medans jag var på toa så tog Laura över spelandet och hon hitta efter många om och men var man kunde få ut kvittot och 32 spänn vann jag i spel och dobbel den här dagen. sen beställde vi mat.
Dom flesta tog fisksoppa men sånt klarar inte min känsliga gom av utan jag beställde pizza...jojo...efter 40 min kom min pizza äntligen..kall o degig..servitrisen mumlade nåt om att kocken gjorde fel första gången och var tvungen o göra om och att det därför dröjt så länge.
-vart den här rätt gjort då??
Bestämde mig hastigt och lustigt att minsann aldrig mer beställa pizza hos dom igen!!
Men jag petade i mig allt det som inte gav frostskador på tungan eller geggade fast tänderna i varann.

Föreställningen gick skitbra.

Sen for vi till en annan pizzeria för att äta och även om där fanns annat o välja av så beställde jag en kebabpizza..den var underbar..förutom för såsen-där sku nog Pajala pizzasnurrare ha nåt o lära sig från Kalles pizzeria här i Happis.

Vidare till lägenhetshotellet,chips godis o TV,några satt o peta i sig fina viner men såna olater som "vin" har inte jag lagt till med.
jag somnade som om jag var klubbad redan vid 23.

På morgonen vaknade jag av att tanterna på nedre plan tjattrade så förbaskat...nåväl...in i duschen o sen ner till dom.
Efter frukost o kaffe så packade vi ihop o städade ur våra sovkvarter o så bar det iväg till Svanstein.

Efter uppackning och genomgång så körde vi till finska Pello för lite Lunch,nån form av Köttragu.
-Oj vad det var gott..men då var vi juh rejält hungriga hela bunten.
sen tillbaka till Svanstein,föreställningen där vet jag inte riktigt hur den gick,tror alla tjorva till det en smula - kanske inte alla..men jag i alla fall.

Vi tog oss till slutscen ändå och sen var det bara och packa ihop o fara hem.
Innan vi äntrade bilarna så stod där en lottnisse o sålde sverigelotter-25 spänn- jag kom på att jag hade min tidigare vinst i byxfickan så jag hala fram den och köpte mig en Sverigelott...ja men,visst..jag skrapade fram 50 spänn,hade nästan dubblat min spelvinst.
Nu har jag den vinsten i byxfickan o väntar bara att tillfälle o slå till igen o förhoppningsvis dubbla,minst,den slanten med.
Håller jag på så här så kan jag nog köpa mig en mindre stat eller ett land till årsskiftet.
hah,då sku jag få lägga till titeln som "regent" till mina nuvarande "restaurangbiträde" och "mamma".
Cooolt!!

tjingeling

Några kloka ord för Eira,min vän att tänka på:

-Har du bekymmer så ta då på dig ett par trånga skor och du kommer inte att tänka på annat!

Vilken härlig dag...

Vilken härligt underbar dag....

Min morgon började med att jag glad i hågen skuttade in i duschen,tänkte jag hinner gott med det innan det e dags o ge sig av till jobb...
dåligt med varmvatten tänkte jag o vred på blandaren till mera varmt...mjaha....blir bara kallare o kallare,vrider på lite till...nähäpp,kallare och kallare....åhjo,Eira,jag vred åt rätt håll.

Lite småirriterad hoppade jag ut från duschkabinen o skynda,skynda ner till källaren.
-jomenvisst..oljepannan hade slagit av.....*tusan*.....

Fort trippade jag uppför trapporna igen o bestämde mig för o ro hem med fan i båten,så in i duschkabinen igen o härda ut...Uppfriskande,som en blå vick, halstablett, i vinterkkkkkyla!

Puttade in jobbarpaltorna i torktumlaren,di hade juh inte riktigt hunnit torka under natten sen jag tvättat dom,tyckte att de sku vara lite mysigt med torra kläder på jobbet i alla fall.
-en flikka måst juh få gotta sig lite ibland.

Torra o fina packade jag in arbetspaltorna i en påse och gjorde mig klar för avfärd.
-visst ja,vovve ska ha frukost.

Lämna pryttlarna på trappan o skyndade in igen,
upp med konservburken o sleva ut det sista som fanns kvar i burken av "nåt" ner i hennes matbytta.

Kom ut igen,upptäckte att påsen med mina rena fina,säkert ännu ljumna arbetskläder vält och mina byxor trillat ut o rätt ner i en vattenpöl..ingen stor pöl,utan en liten ensam, en alldeles vid trappanpöl o precis dit hade mina byxor valt att trilla i...*tusan*....

Nåväl,vovven var själaglad, åt mig eller frukostbyttan vet jag inte,men glad var hon i alla fall.

Rafsa till mig dom halvblöta paltorna och brallade iväg mot fina blå,hivade in pryttlarna som jag alltid gör, i med nyckeln,glöda tills stereon går igång,(det e tecknet för att det glött klart,för lampan som annars visar sånt har slocknat för länge, länge sen,långt innan vi kom till tappa plåtdelar längs väg 99:an fasen) och så vrida om..hon hostade inte ens till..så död var motorn..tänkte jag gjort nå galet, så jag gjorde om det...glöda,stereon igång o vrida om...död...stendöd...kände lite smått panik då klockan var
precis så mycke som vad det tar för mig o pina in fina blå till stan o byta om o ännu hinna tramsa i mig en kopp kaffe innan jag stämplar in...*tusan*....

Ut ur bilen upp med huven,precis som om jag sku kunnat göra nåt åt det om det inte hade varit nåt tokuppenbart som att en get låg därunder och tugga i sig startmotorn.
-Nähäpp,ingen get!
Klappa igen huven,missat redan min kaffeslurk innan instämplingen.
Nåväl,ser en körklar Volvo stående på gården,fick en super-geni-smart ide,fram med mobilen:
"-vars, Joppe, har du lagt Volvonycklarna? -jasså dom har du med dig på jobb,ahaa, du e på väg mot Sorsele...*tusan*...

Ringer till Markus på jobb o föklarar situationen.

Vidare till plan B ( inser någonstans däremellan att jag redan kommit till den fas då jag inte nog med att jag missat min "innan jag stämplar in kaffeslurken" utan jag befinner mig i "nu hinner jag inte byta om till arbetskläder utan att bli för sent instämplad" fasen.

Plan B är att smida en plan B,ringer runt till vännerna,börjar med Anna--

HJÄLP!!!!
Anna kommer utan större diskussioner till mig med sin pojkväns Audi,den får jag låna, *hurra för pojkvänner med Audi*
Anna brölar in på gården med bilen:
-jaha den ska låta så??..oj, har den låtit värre innan den andra ljuddämparen kom på??
Oj,manuell växellåda...en spak man alltså ska dra o putta i..det här fixar jag!!

In med mina delvis blöta arbetskläder i baksätet o snabbt skjutsade jag hem Anna i pojkvännens Audi och hemma hos henne sku hon snabbt visa mig hur jag startar..nyckel..nänä,här var det andra bullar..*hjälp*..
-Anna lämna mig inte!!!

I bilen på väg in till stan så störs jag av att sidospegeln är vinklad så lågt att jag bara,om jag sitter som jag ska, ser bakskärmen på bilen o lite av asfalten kring däcken..*tusan*...

Men jag var inte fullt så bekymrad över att jag inte uppmärksammade vars Anna sa att reglagen till sånt fanns, som vad jag var bekymrad över att mitt arbetspass redan börjat!!!!

Högerfoten blir bara tyngre o tyngre...

Sitter som en dubbelvikt pizza emellanåt o försöker se i sidospegeln bak för o se om det händer nå kul bakom mig.

Till slut kommer jag till jobbet,inser att jag är mer än lovligt förseenad o det känns obehagligt pinsamt....*tusan*....

Stressar på mig mina fläckvis blöta brallor och en tröja,stämplar in o hinner blänga på kaffemaskinen innan jag som en gazell på en raps äng susar vidare till kassakontoret.

Japps,min arbetsdag har börjat

bla bla bla..

Min arbetsdag har slutat.

Iväg o handla, hundmat o ketchup var det viktigaste,Joppe dyker upp,han kör o hämtar barnen,jag avslutar inköpen och susar direkt till Anna o tackar för lånet av pojkvännens Audi,så kommer Joppe dit o vi samåker hem. bla bla bla..

Äntligen hemma!!

Skallen bultar som om jag skulle ha ett skenande lokomotiv mellan öronen o trött är jag,jag lägger mig o vilar....
-Joppe väck mig sen!!

Vaknar av att Emelie pluttan sitter vid min säng o kvittrar för mig o vill att jag kliver upp.
Jag har inte en susning om vars jag är ens en gång när jag vobblar upp ur sängen.Klockan är lååångt över 19..samlar ihop mig o mina pryttlar o
upptäcker telefonen, massor med missade samtal..Laura??
Det e TISDAG idag!!
-Jag har missat teaterträningen idag,den börjar 18:00!!!!!!
.......*tusan*.......

o en liten "Puh",jag behöver det..det gör säkert Eira med..

"Det bästa är att veta vad man letar efter innan man början leta efter det."

o en lilling "Puh" till...

"Poesi och visor är inte saker man hittar, utan det är saker som hittar en, och det enda man kan göra är att gå där de kan få tag på en."

tjingeling

Fräcka Fredag!

Tudeluuu!!

Jag kom som på att det är ju ett tag sen som jag pratade om min fina blå, det känns lite ångest relaterat att inte göra det - men det kanske e för att det e sån äkta kärlek mellan oss, jag är helt övertygad att hon känner samma sak.
Eira skulle tveklöst kalla det för "kosmisk kärlek"?

Vi har en sån otrolig förståelse för varann och överseende med saker,
ja, som tex det här att jag bryr mig inte om ifall fina blå kvider ibland och periodvis tappar en del delar och jag är inte så brydd över att ungarna måste agera tuta nu när hon är inne i en fas och inte vill riktigt själv, jag lyssnar och jag försöker förstå.
Fina blå bryr sig inte om att jag kanske tramsar lite onödigt med henne när jag är ute o kör, kanske svänger jag lite för tvärt i kurvorna och kanske e högerfoten lite tung ibland, men inte klagar hon om det, inte..nää..hon förstår att jag tekniskt sett fortfarande e rätt ny på det här med köra och inneha körkort.
Hon har helt enkelt överseende med min något oslipade körteknik.
Men det är något magiskt med na, varje gång jag placerar stjärten i framsätet och ska till o vrida om nyckeln så är det som att kliva in genom en portal till en helt annan dimension.
Där existerar bara jag o fina blå?..(paus)?..fina blå och jag.

Oj, helt plötsligt så förstod jag att fina blå e en hon!!
Men det e ju klart..hon e ju felfri och saknar allt vad brister heter.
Jag tror nästan att hon kan vara min egen alter ego!!
Sett självklart ur ett holistiskt perspektiv.
(jag har nog inte riktigt fattat innebörden av ordet holistiskt men jag tycker det e ett fint o käckt uttryck som det svänger om)

Nu känner jag att jag gjort en tribute till fina blå och kan med lättat samvete trilla ner i bingen och kanske rent av ha turen o drömma något vackert om henne.

Men det e ju så - hon och jag vi e ett, självklart - holistisk sett!!

Tjingeling

Och så puttar vi in en liten "Puh" till Eira:
"Det är roligare att prata med någon som inte använder långa, svåra ord, utan hellre korta, lätta ord som "Vill du ha lite mat?"