dagen efter.....höhö..

Kom ju mig iväg igår,tillslut..trodde aldrig morsan skulle bli klar...Kamilla ringde juh..hon minsann,ville gå ut med mig!!
Eftersom morsan dröjde så förskräckligt så bestämde vi att vi skulle träffas på statt.
jag har tänkt på en sak...appropå det här väntandet på morsan......När jag var 20 och skulle få hem en dejt på besök..vad gör man..joo...man röjer i lyan o sen pyntar man till sig för o bli fin...eller hur?
jag menar..det gör man ju än..skillnaden ligger i hur mycket tid man fördelar på vardera projekt..förr så räckte det med att man la 5 min på utseendet o så var man döläcker o sen la man en timme eller två på o få lyan anständig...idag...räcker det att man lägger 5 minuter på o få huset anständigt men fan vet ifall ett par timmar räcker för o piffa till sig så man blir anständig..min slutsats av det hela är att egentligen konstatera det faktum att man blir kruttigare med åren men man tar ordentligare hant om sin lya..visst är det så!!
känns som en deja vu...har vi diskuterat ämnet tidigare på bloggen??


Menar....det e helt plötsligt okej att vänta nån timme på mamsingen...man vet att sånt tar tid o att hon faktiskt gör sitt bästa.
Och hon stannde kvar på statt igår...hur länge vet jag inte men nog för o flörta runt lite...*ler brett*

Jisses vilken rotblöta jag fick igår...ujuj vad jag behövde det...så idag mår man precis så bra som man förtjänar...*ler brett*...
dessa "dagen efter" dagar är vikta för att mysa med kalla pizzarester från dan innan,Cola och disneychannel ...allt avnjutes i horisontellt läge.

Tjingeling alla glada hubbisar...


Juldagen!!

God fortsättning på julen alla glada!!
Ikväll SKA jag festa rundor..ojoj...bytte bort min dubbellönarbetsdag imorgon mot en vanliglön dag på Onsdag..bara för att jag ville ut o svira lite med mina kära vänner.
-men...vah??...
-INGEN,I-N-G-E-N ville följa med mig ut...ursäkter ursäkter ursäkter...dom flesta skyllde på jobb imorgon med det fanns dom som höll sig lååångt borta från stan..flera till o med, det fanns dom som skyllde på att dom inte hade tillsyn till barnen...och på den vägen var det...Oj Oj Oj....

-Så till slut så ringde jag till den som jag verkligen kan lita på som aldrig skulle låta mig supa ensam..
-min mamma....min fina lilla mamma...hon ska följa med mig ut ikväll o hålla mig sällskap åteminstone tills jag raggat fram andra suparpolare,jag ska ranta runt med tanten så det står härligt till...och en sån kväll som denna så kan det dröja innan man hittar andra festarpolare....*höhö*

Småtöserna är hos Anna,Joppe Jobbar på statt ikväll,Robin o Lina är upptagna med sina datorer...
-skulle jag bli sittandes ensam här ikväll med en bortbytt dubbellönare imorgon???...
-Ooooh nej,,imorgon ska jag vara bakis för hela slanten!!!

Skål alla glada och ha en underbar kväll!

Tjingeling

GOD JUL!!!!!

God Jul alla kära bloggisar!


Äntligen julafton...det känns att det var på tiden...Nu e det tid för lite vila och *host* samkväm med familjen..
igår var det så illa att jag glömde bort vad varuhuschefen hette när jag skulle önska henne God Jul...pinsamt...men så trött jag var...så trött, så trött, så trött...när jag kom hem så orka jag peta i mig en av Joppes ost o baconfyllda köttbullar o sen skulle jag vila en "liiiiiten" stund på soffan...jojo...6 timmar senare kom Joppe o undrade ifall jag inte skulle sussa i bingen istället..kom då,yr i hatten, på att julstrumporna e ju inte fixade ännu...så iväg o leta efter julstrumporna..hittade bara två,till småpluttorna såklart...så Robin fick ta en raggsocka (back to basic) och Lina fick sitt julstrumpspryttel i en tomteluva...så lite godis,pyssel,filmer och en tidning fick dom på morgonen när dom vakna.

När jag vaknade på morgonen eller sen förmiddag..så vaknade jag av att en läcker man stod böjd över mig iklädd kockmössa..(OBS Inte b-a-r-a kockmössa, ett litet ps till Eira eftersom hennes fantasi gärna skenar iväg) och han hade med sig nybakta Lussebullar o en mugg med kaffe till mig.
En sån ljuvlig man jag har...men då e det ingen dålig julklapp han fått av mig heller..eller..mig och IKEA...eftersom han fick den julklappen jag fick av IKEA på våran lilla Julkväll i Onsdags.
Men den e han värd,min fina lilla Joppe!

Klockan e 14:00 på eftermiddan och här sitter jag i mitt nattlinne,Joppe jagade jag just iväg in i köket o skala potatisen till den "Janssons frestelse" vi ska mumsa på tillsammans med Joppes fantastiska köttbullar o grillade revben o rökt skinka o gravlax o sill o sylta o lilla prinskorven. (NEJ, Eira!!!!)

Så idag klockan 15 börjar Kalle Anka o efter det äter vi o sen blir det julklappsutdelning.
Så fram till det att kalle börjar så ska Joppe fixa det sista i köket och jag,jag ska bara, bara pussa på mina fina små ungar o bara bara mysa..i år är det min tur o slippa kökstjänstgöringen på julafton.

Men i år så e det finfina pryttlar till ungarna så gott som allt dom får har ett garantibevis, inga barbidockor,plastdockhus eller sånt dvs inget plinketiplinkplonk eller tingeltangel,varken med ludd eller glitter som ligger o skräpar efter en vecka lite överallt och om två veckor e i soporna.
Nix!!

Våga vägra falla för trycket!!!

Jag vågar vägra falla för allt utom Joppes ost o baconfyllda köttbullar...osså Joppe sjäv förståss...hehe...

God Jul kära vänner och glöm inte bort er själv i julandet!!

Själv skänker jag mina varmaste julkänslor till min fina lilla Nathalie, som är alldeles för långt ifrån mig.
-Jag älskar dig min vackra tös, önskar du var hos mig!!


Jul,jul,jul i vårt hus...

Ljuvliga morgon!
Ledig idag från jobbet...hmm...känns skumt..saknar mitt jobb...sitter mest bara o dinglar med bena idag..
Skulle juh behöva julhandla få bort det där med julmat o julklappar o sånt...men mjäää..inte idag..Hämtar nog istället flikkorna tidigare från skolan.
-Jupps....så får det bli! (att det e -14 ute är ju en smått bidragande orsak till att inte åka in o tramsa rundor på stan)

Julklappar hinner jag ta imorgon.
Det går snabbt,vi har ju ändå bestämt att ungarna ska få var sin liten julklapp dom verkligen vill ha men som kanske kostar lite mer, istället för en massa strunt dom egentligen inte vill ha..och kanske nåt litet strunt ändå...strunt e kul,till en början..pryttlar o plotter...men sen så får jag anledning o få frispel en dag över allt skrot o skräp som invaderat mitt hem..Jupps..invaderat!!!
Dom kommer från överallt, anländer i långa kolonier,dom vallfärdar till mitt hem bara för att få irritera mig en dag....
Vissa dagar önskar jag att jag vore en indier...en sån indier som har tre pryttlar i sin ägo,sin mugg, sín heliga kossa o sitt radband (tror det var så)allt annat är överdrifter.
fast eftersom jag nu inte e en indier men om jag nu bara fick äga tre saker ,så skulle jag välja min Mercedes,den som e så blå,min laptop och min mobil (ifall dom skulle behöva nå mig från jobbet en ledig dag eller från fritis en "inte ledig dag"),dessutom har den en inbyggd mp3 spelare.
Den får bli min heliga kossa.

Bara för att jag skrev så då kommer det väl en galen taliban inspringade, vrålandes, in i mitt hus o spränger sig själv i luften!...det finns säkert indiska talibaner..oavsett är det väl ingen större skillnad på dom,dom har alla bara en överläpp..(om dom nu inte är harmynta,då går dom på dispans eller räknas in som en minioritet.)

(känner av en viss humörsvängning)

Idol Markus har släppt sin skiva,o den e helt okej bra.

(åter på bra humör).

Sissela min ljuva lilla fyllde 7år i Lördags..och var hade hon sin mamma då??..mjooo..på jobb...men pappa fixade kalaset..(men mamma hade minsann handlat,städat,pyntat,gjort inbjudningskorten o bakat,i förväg)
Sissela berättade att hon hade haft ett kalaskul kalas!!
Min lilla lilla plutta ofattbara 7 år!!!

När jag var o handla presenter till lillan på barnens hus,så sprang på en klasskompis som hängt på under nästan hela skoltiden,ända från det att jag gick på lågstadiet i Lappträsk,till 9:an på Gränsskolan,Jessica heter hon..hon kände inte igen mig...när jag presenterat mig så sa hon.."oj vad gammal du har blivit"...*mumla*...
Men det var jättekul o träffa henne o snacka lite om dittan o dattan.

Sen avslutningsvis så vill jag slå ett slag för banan yoghurten,helt solklart en underskattad delikatess!!!
Och hur vet jag att den e underskattad...mjoo...för att på K-kauppas hylla är det bara avsatt en liten sketen rad för denna delikatess medans andra liknande produkter i andra smaker har betydligt fler rader,visa tom hela hyllplan i kyldisken.
Är detta rättvist??
Jag tycker vi gör en namninsamling om detta!!

Ha en underbar dag alla mysiga blöggare ( dvs alla julglöggspåverkade bloggare)

..indier...kan ju lika gärna ha varit frågan om en indian...en taliban-indian.....

Tjingeling

Oj,redan December!!

I år var jag ute i god tid med Julpyntandet med dukar o gardiner o röda fruktkorgar osv.
Advents stakarna hittade oxå fram till fönstret.

Jag visste att en stor del av min energi och mitt medvetande skulle gå till mitt jobb på IKEA.
Man är rätt slut i både bena o pallen när man vobblat sig hem på trötta ben från jobbet..nää.menar inte att jag promenerat hem från stan.jag har ju självklart fått ratta min fina pärla,den som e så blå så blå...*ler brett*..
oooh visst ja...jag har tankat den idag,själv....*ler*...minns inte om jag överhuvudtaget gjort det själv ännu...
-men jag tror inte det...

Hur som helst så börjar jobbet o kännas som om saker o ting faller på plats...tunnelseendet har släppt och periferiseendet har ökat kraftigt....tur e väl det...höhö..


Joppe e vakt ikväll..första gången ikväll som "licensierad" vakt på statt...och vilka spelar där?..mjoo...reindeers...heh...

Och Markus vann idol 2006 ifall nån nu missat det...och självklart gjorde han det...fanns ju inga andra alternativ,värda att räkna med...var väl 64 % av rösterna som han fick.

Nej nu måste jag fundera på o dra mig mot bingen en ny arbetsdag imorgon när dom flesta andra slappar på soffan o pillar sig i naveln,Eira lär väl slappa i IKEAs bollhav...lilla gottegrisen där..*S*

Nattinatt!!