Underbara Torsdag

Bara en dag till Fredag o sen ledig Lördag o jobba på Söndag..*ler*
tror jag ska ta mig en liten rotblöta på fredag.Restarurang folket var visst på väg o lyssna på "Reindears" så eventuellt så halkar man väl efter dit ..höhö...

Jag var ledig i Tisdags så självklart passade jag på o ta en heldag med flickorna på Jobbet,Robin var inte så pigg på så han fick följa med han med!
Vi började dagen med att titta på djuren.vi hittade en kel kelis där som vi inte fick köpa med oss hem för hon skulle hem med sina ungar,En "Eira" av nån sort hette den visst! 
Sen köpte vi skor,hade flickorna som en självklar ursäkt till att få ett par ytterligare till mig själv igen,tredje paret var ju gratis..*S* Sen vidare till IKEA o självklart började vi med en lunch som mommo fick bjuda på,sen shoppa vi o när mamma for o köa så fick barnen gå o leka i "Småland".
-en timme fick dom vara där,precis lagomt till att mamma köat klart o fått betala flickornas pryttlar..uhh...sen korv från bistron o glass..
Robin flöt mest bara med eller så satt han på nån fotölj o läste från sin medhavda bok eller så var han i bistron o mumsa laktosfri korv.
Hela dan hade gått så det var lagomt att åka en vända till mommo o fika innan det var dags för hemfärd.

Det har varit kanonkul på jobbet,mycke folk,härligt!!
Suttit i kassa hela dan,tiden går s himla fort i kassan, knappat man hinner ta sina pauser innan dan e slut!

Idag blev vi bortskämda med panerad torsk till Lunch o wienerbröd o spättekaka till eftermiddagsfikat.
Själv var jag o nallade en morotskaka,vill inte riskera få problem med gallan,såna e lätt hänt att man får med wienerbröd om man som jag,är av den sensitiva sorten..*S*

Imorgon ska jag vara i resturangen o hålla ordning på borden-det går säkert alldeles,alldeles utmärkt!

Ha en fantastisk dag alla bloggare,särskilt min ljuva lilla pralin,♥Emelie ♥,oxå kallad "mysflickan" som oxå skaffat sig en egen blogg.


Oj vad kul det var!

Trött...trött ,trött, trött...men mysigt trött..man kan ju vara trött på flera olika vis...gnäller ungarna i ett så blir man trött på ett sätt,slut i huvet helt enkelt..tur att mina barna inte är såna, men aaandras ungar med sina mammor....sen kan man bli trött för att man har nå trista jobbiga saker o göra som o släpa runt med lådor o säckar med sommarkläder till vinterförvaring...då e det skitbra o ha en Joppe!!
-Sånt e Joppe bra på!
Sen kan man vara trött för att man har slavat häcken av sig på en arbetsplats där man både mentalt o fysiskt får ge allt.
-men det e en skön känsla i alla fall när man vet att man har gjort det bästa man bara kan göra.

IKEA öppningen var juh igår...jag bestämde mig på morgnen att  jag inte skulle vara med,jag skulle inte börja förrän kl 14:00 men skulle vara där i "god tid" i förväg ,jag passade på o gå på Rusta istället,eftersom varenda kotte i stan var på IKEA invigningen,det var himla lugnt o skönt på Rusta...höhö..
Självklart var jag,skoälskare som jag är, o flukta in på skopunktens sortiment..fint värre..ska in dit imorrn med lilla gossen o kolla igen,fast dom har lite taskigt med skostorlekar..dom har ju bara upp till 46...och det kan bli lite tajt kring tårna för Robin.men vi ska testa i alla fall.Annars är det bara o dra över till Suomiland där dom har rejälare storlekar....tänkte säga att dom har skor för riktiga män men gör inte det eftersom lilla pluttegossen, alltid kommer att vara en liten pluttegosse...min fina lilla.

Klockan närmade sig tolv så jag började dra mig från skopunkten mot IKEA ,blev inkastad in i pressbyrån och påmatad en välbehövlig kaffe och en pistagebulle..kom på att det var min frukost o lunch än så länge..

Väl framme i IKEA satte jag mig ner i entren på fårskinnsklädda bänkar o bara tittade på alla människor,det var rätt mysigt o se alla glada munnar både på stora o på små.

i  "god tid" gick jag o bytte om och hant även äta lite lunch i personalmatsalen innan jag sökte mig ut till min angivna arbesplats som var "Montera och Dinera"..jojo...gick vilse X antal gånger eftersom alla väggar o genvägar som fanns där dan innan inte längre existerade.
Hur som helst till slut kom även jag igång med mitt arbete och kassan var ingen lek,säkerhetsaspekter hindrade oss från att rätta till småfel som helt plötsligt blev ett större fel osv...höhö..bävar en smula för o höra mitt kassaresultat idag, det diffar nog rätt kraftigt...återstår o se om jag är välkommen tillbaka på jobbet ens..uhh...men vad vet jag,en enkel flikka från landet om kassarutiner på jättekoncerner.
tur att jag i alla fall kunde förklara mina felslag..tex att en kund inte köpte 44 rullar med twix utan bara 4...

Träffade min söta brorsdotter,Lisa, på IKEA hon gillar korv,den tösen..vet inte hur många gånger hon köade för en kokt wienerkorv...*ler*...
Mamma var oxå o shoppade...lurade på henne o köpa en massa godis som JAG ska mumsa i mig på min lediga tid!!...höhö...

jag skulle gå av  mitt pass kl 22:00...jo jo....Joppe min gulliga var ute i tid o väntade på mig..efter städning och avrapportering av kassan så var jag ute kl 23:30...han har tålamod den mannen....han ghar verkligen tålamod..kvällen innan fick han vänta nästan 2 timmar för att jag glömde av tiden...det var så mycket att göra inför öppningen.
Väl hemma trillade jag omkull nästan med en gång när jag kommit hem.trött o eländig var jag...och när jag vaknade imorse så var jag ännu tröttare o eländigare..inga ben hade jag..bara några gummiklumpar som jag vobblade fram med..axlar hade jag..det kände jag...uhh vad det värkte...men efter en redig kopp kaffe så är jag på g igen...ska nu hoppa in i duschen o sen tebax till mitt härliga jobb!!

Tjingling alla bloggisar o välkomna på IKEA!


Förresten fyller min mamma år idag...och jag hinner inte över o fira henne idag....men det ska jag ta igen!!!

Ps.-..bortse från alla stavfel..mina fingrar lyder inte riktigt dom signaler min hjärna skickar till dom..


*Gäsp*

Det har varit en låååång dag på IKEA idag...utbildning om säkerhet.
Det var en intressant lunch jag hade på min tallrik idag...där fanns lite av varje,det var renskav,köttbullar,vegobullar,lite lax,lite pommes,lite kotlett och sen självklart..en Wallenbergare som toppade kalset!...Mumma...men jag kände att det var min plikt att smaka på allt som bjöds inför öppningen..för när kunder idag frågar vad man rekommenderar så vad ska man svara på det ifall man inte smakat på rätterna..*ler brett*...såg det som min skyldighet att ta reda på lite fakta så jag vet och svara när folk frågar..*S*

Känner att det blir tidigt i säng ikväll..*mör*
ska upp tidigt imorgon igen,Joppe kör mig till stan så slipper jag köra själv..rätt skönt i dagsläget,när det e så halt ute som vad det e..*ler*..
Suss sött alla bloggare....
Tjingeling

Hej,hej!!!

Hej alla!
idag har det varit himla skoj på jobbet ...igen...hehe..igår var vi på personalfest o chefen fick oss verkligen att känna oss välkomna.Askul på festen,massor med vänner hade jag där,folk jag inte hade en aning om att dom ens jobbade på IKEA.
Maten var helt okej ,särskilt efterrätten..vaniljgräddglass och varma hjorton...*mumma* och kaffe på det.helt underbart!!

Visst bjöds det på välkomstdrinkar med alkohol och till maten fanns det öl,vin och cider men jag,en redig tös från landet,höll mig till Cola light och alkoholfri välkomstdrink.
Det bjöd på mat,dryck,tal och underhållning i form av rockband (No Hablas,i vilken trummisen gör ordnings vaktutbildningen med Joppe i ännu en o en halv vecka till och självklart var jag ju tvungen o gå fram o presentera mig, att han sen var lång, mörk o långhårig hade absolut inget med det att göra,jag försäkrar.................) vidare var det disco och kareoke.Jätterolig kväll!!

-Men såklart...en flikka skulle ju tidigt upp o göra rätt för sig, så strax efter 2300 så ringde hon efter mamma sin som skulle köre hem henne o en Tina som skulle puttas av i Marielund.

Med sig hem från jobbet idag hade hon förresten en tiondel (tror jag) av den röda mattan som fanns utanför folketshus igår kväll,den som först,under kvällen, fick oss o känna oss en smula speciella och välkomna.
Dom flesta av oss "nya" fick en rund matta var...
*ler brett*

Avslutningsvis så tycker jag att vi alla förtjänar en egen personlig assisten,både du o jag!!!

Tjingeling