Detta är en antiford dag!

Tjingeling i blogga!!

Asså jag går från insikt till insikt...hur ruskit kasst min fina blå beter sig så är den hundra gånger bättre än dess nya garagekompis dvs Joppes Ford Mondeo (OBS..Joppes!!!..).
Det må vara en turbodiesel och rostfri men det e lika fullt en himla FORD,till skillnad från min fina blå som i och för sig oxå är en diesel på vilken tidens tand gnagt en del små hål och motorn sitter väl kanske inte fast så bra som den brukat och kanske slirar den en smula på växlarna,det händer väl att den kokar vid tomgångskörning och vid körning under hastighet av 40 km/h,kanske släpper den plåtdelar längs Norrskensvägen när jag susar fram och kanske,bara kanske ibland "klonkar" kardanen en smula till o från och små knackningar kan ibland höras av ett känsligt öra, men inget av dessa stör mig då jag har en himla bra stereo i bilen.
HON STARTAR ALLTID,ibland men bara ibland behöver hon en putt framåt av Harrys traktor o då går hon så fint så fint..medans Joppes "Mon dieu'n",det där aset har jag haft mer på släp från min fina blå än vad den har rullat för egen maskin!!

Jag var till Sunderbyn idag med min bihåleinflamation,till farbror Frej på öron näsa hals, han fifflade och han mofflade med mig och till slut gav han upp o skrev ut en massa piller åt mig o bad mig återkomma tidigast i slutet av Augusti men helst i September.....
i förrgår var jag i Happis vårdcentral mina röntgen svar hade kommit som jag fick ihopafilmat vid ett besök i kalix sjukhus i förra veckan.Och där sa dom att dom måste skicka mig till Sunderbyn så dom får borra i huvvet på mig så dom får in slangar som skulle dingla ut...lite fräckt det lät..men nä nä...det blev bara en massa piller,roliga piller!

Så jag fick genast lite tilltro till att jag kunde starta min bilsemester resa till Helsingborg,kanske redan ikväll..jojo..chickenshit det kunde köra någestans...hade ju tatt mondeon till Luleå idag o när jag skulle köra hem så...*tung suck*..startade inte fordfan...En snäll farbror i en tjusig BMW skuttade fart i fordfan med sina kablar.
Oj vad glad jag blev..så jag tutade hemåt och hade förvisso observerat att laddningslampan lyste på instrumenteringen men ignorerade det mer eller mindre...är ju en smula van att det både lyser o blinkar allsköns lampor i Mercan - lite fint så där (sitter med ett fånigt leende på mina läppar när jag tänker på fina blå)...hur som helst fordfan gav upp när jag i Karungi skulle korsa vägen mot skolan så jag fick rulla in på skolans parkering o fordfan var död,stendöd...det enda batteriet orka med var att visa den där fula röda lampan som visar att batteriet inte laddas..att den ids ens..kunde den inte bara dö lite värdigt utan några dödsryckningar bara för att den bara skulle peta mig på näsan,det gick inte ens att låsa dörrarna..krävs visst batteri till det med..

Joppe kom med ett nytt batteri och lampfan lyste fortfarande, "jagharingenlustattladdanåtjävlabatteri-lampan*!!
Så vi tutade över till Kim o han fick titta lite o klok som en bok som den mannen e så kom han fram till att generatorn nog var kass!

Imorgon ska Joppe putta i en ny generator i Fordfan o då kanske vi kommer oss i väg o jag lovar..jag ska pina skiten ur ur fordhelvetet längs vägen...eller inte..
Joppe kanske vill ha kvar sin fulFord.

Jag har inga andra klok ord till Eira idag än att:
"Det finns dagar som är som trappor,
ibland vet man inte om man ska gå upp eller ner"

Kommentarer
Postat av: kim

nå nå nå.var inte så arg på forden.det är ju en bra bil.lite småfix på den men det får man ju räkna med.
:) snacka med jeppe att vi kan ju göra en service på den o gå igenom den så den blir som ny.*flin* (ford=fantastisk orgasm när man rattar den.) hehehe.
:-) mercan vet jag inte.hmmm.

2007-07-19 @ 21:43:04
Postat av: eira

Åh...dom orden ska jag ta med mig i livet!!!! Tack!!

2007-07-19 @ 22:07:25
Postat av: Linda

Inte klanka på Forden nu!
Härligt att ses en snabb sväng, måste ta en längre träff när du kommer hem!
Ha det så skönt på din semester:)
kram

2007-07-20 @ 09:01:43
Postat av: elli

Jag får ont i magmusklerna när jag läser din blogg. herregud vilken humor du har när du skriver. Ja-ja, du har humor live åxå. Ha det kuligt på din semester!!!

2007-07-20 @ 16:07:34
Postat av: aegnes

men herremin guuuuuuud...............va du kan. jag kan riktigt höra dig dra hela harangen här i mitt vardagsrum.....jobbar du som ståupare?!

2007-07-20 @ 18:39:43
Postat av: Kajsa

Seija! Du måste ju börja skriva krönikor i tidningar! Jag fattar inte att du knegar på Ikea...
Börja författa vettja!!!! JAG kommer att köpa din bok/böcker! Hahahahaha...du kan verkligen vända elände till humor!!!

2007-08-01 @ 22:07:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback